Handleiding 10

veel gestelde vragen

No results found.

Foto's en Berichten1

Hoe plaats ik een foto?

Het is mogelijk om één of meerdere foto's toe te voegen aan je berichten.

Klik op het foto-icoontje.

Er opent zich een venster en selecteer nu één of meerdere foto's die je wil toevoegen.

Klik daarna op foto's plaatsen.

Registreren & inloggen6

Kan ik de website mijn wachtwoord laten onthouden?

Ja dat kan!
Wanneer je inlogt op Het Singeldorp kan je vakje "Onthoud mij" aanvinken. De volgende keer dat je weer gaat inloggen op Het Singeldorp zullen de gegevens automatisch ingevuld worden.

icloud-sleutelhanger

Gebruikers met een Apple computer en/of iPad kunnen al hun wachtwoorden versleuteld op laten slaan in de iCloud-sleutelhanger. Een duidelijke uitleg over hoe deze te gebruiken is hier te vinden...klik hier

Hoe registreer ik me bij Het Singeldorp?
Geen activatie email ontvangen

Standaard ontvang je als nieuwe gebruiker een e-mail om te bevestigen dat je een account hebt aangemaakt. Deze e-mail bevat een link waarmee je je account kan activeren. Als de activatie e-mail niet in je inbox verschijnt, controleer dan de spambox voor het geval de e-mail daar terecht gekomen is.

Kan ik mijn wachtwoord veranderen?

Je kunt je wachtwoord op meerdere manieren wijzigen. Wanneer je je huidige wachtwoord gewoon nog weet (en dus niet je wachtwoord vergeten bent) kun je het beste inloggen, en vervolgens naar Mijn Profiel > Instellingen gaan. Daar zul je het onderstaande scherm zien:

Je kunt hier je nieuwe wachtwoord invullen. Er zal een indicatie gegeven worden van hoe sterk je gekozen wachtwoord is. Scroll als je klaar bent naar beneden en klik op “Wijzigingen opslaan“.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Wanneer je je huidige wachtwoord vergeten bent, dan kun je gebruik maken van de “Wachtwoord vergeten”-functie. Deze vind je in het login-scherm (zie ook afbeelding).

Wanneer je op “Wachtwoord vergeten?” klikt hoef je alleen je gebruikersnaam in te vullen. Weet je je gebruikersnaam ook niet meer? Vul dan je e-mailadres in.

Je krijgt hierna een mailtje met een link waarmee je je wachtwoord kunt resetten. In dit mailtje vind je ook je gebruikersnaam.

Na het opnieuw instellen van je wachtwoord kun je het nieuwe wachtwoord gebruiken om op de normale manier in te loggen bij Het Singeldorp.

Mijn account is geblokkeerd

Om te voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van je account is er een veiligheid optie ingebouwd.
Na 5 mislukte inlogpogingen binnen een uur, word je account geblokkeerd voor 2 uur.
Daarna kan je weer inloggen met je eigen email/gebruikersnaam en wachtwoord.

Mocht het nou zou zijn dat je het idee hebt dat er misbruik is gemaakt van je account... wijzig dan je wachtwoord!

Algemeen1

Profiel, Leden, Activiteiten

Profiel

Alle leden krijgen een eigen profielpagina, de pagina met informatie over zichzelf, interesses en meer. Daarnaast kun je er de activiteiten stream van de persoon vinden, die je kunt vergelijken met een ‘wall’ op Facebook. Hier worden de laatste updates in weergegeven.

Inwoners

Op de leden pagina wordt een overzicht getoond van alle leden oftewel de inwoners van Het Singeldorp . Je kunt er zoeken op naam, maar je kunt ook sorteren op ‘laatst actief’. Alle inwoners worden in deze lijst opgenomen en elke foto linkt naar de profielpagina van de betreffende inwoner.

Activiteiten stream

De activiteiten stream pagina kan vergeleken worden met de ‘wall’ op Facebook. Hier worden updates geplaatst van alle leden. Als je het component “Mijn Kamers” hebt ingeschakeld, kan iemand die lid is van een kamer ervoor kiezen om alleen updates uit deze kamer te bekijken. Ook zijn hier de mededelingen te vinden, welke door een beheerder geplaatst kunnen worden.

Profiel1

Hoe voeg ik een profielfoto toe of kies ik een andere profielfoto?

Login op Het Singeldorp
Ga via de menubalk bovenin naar > Mijn Profiel
In het venster dat je daar ziet, zie je aan de linkerkant een menu. Kies uit dat menu > Profiel > Profielfoto bewerken

Upload een (nieuwe) profielfoto en bewaar je wijzigingen.

Contact met andere leden1

Hoe stuur ik een medebewoner een bericht

Klik boven in het navigatie menu op Mijn Profiel

Daarna klik je in het menu dat links op het scherm verschijnt op Berichten

Nu zie je rechts in het venster de optie Opstellen. Daar klik je ook op en nu kun je een bericht sturen naar een andere bewoner waar je vrienden mee bent.